EFFA Trainingen, effectief anders in communicatietraining. U maakt het verschil met uw prettige stem.

Openbare klantenservice

Klantenservice wordt steeds meer openbaar.
Via social media kan in een vrij land als NL elk mens digitaal een mening geven en verspreiden. Een compliment of een klacht. Invloedrijke mensen kunnen uw publieke ambassadeur worden of een luis in de pels. De motivaties van mensen om zich over u te uiten zijn divers – en liggen grotendeels buiten uw macht.

Er wordt volop getwittert en geblogd. Ook uw organisatie, product, activiteiten, dienstverlening, de duurzaamheid van uw componenten, uw businesspartners. Wat wilt u dat er over u wordt gezegd? Wat beslist niet? De trend is transparantie – onze ‘interne organisatie’ was vroeger bedrijfsgeheim. Nu staat deze steeds meer in de vitrine.

Klantcontact was ooit ook een intieme zaak. We gaan nu richting het andere einde van het spectrum; klantenservice als publiek gebeuren! Klachten worden in het openbaar geuit en … aan u de keuze of u ook openbaar ingrijpt en reageert. Zo ja, dan vraagt dat om bijzondere vaardigheden in de manier waarop!

Effa traint daarom medewerkers die geautoriseerd zijn om namens hun organisatie digitaal en publiekelijk te communiceren. Effa adviseert bij uw communicatie protocol en traint de mensen on the job.

‘Hooggeëerd publiek’ is de nieuwe grondhouding die noodzakelijk is bij positieve, omnichannel realtime klant communicatie!

Voorkomen is beter dan genezen; een negatief bericht reist vandaag de dag binnen enkele seconden de hele wereld over. Het kan uw organisatie maken of breken. Effa Trainingen adviseert bij social media monitoring en verzorgt naar wens een actuele ‘webcare’ training.

Social media Scan

We laten u ook concreet zien wat er zoal over uw organisatie wordt gezegd via internet, als u zelf nog niet werkt met een social media monitoring tool die deze berichten automatisch voor u opspoort en rapporteert.

Neem direct contact met ons op, als u waarde hecht aan uw goede naam!

Video's